LIMFNI OBTOK – Kjer se zdravje začne in konča!

Zelo pomemben del zdravega organizma je pretočna in čista limfna tekočina. Zamašena limfa vodi do bolezni in obolenja npr. zamašene podpazdušne bezgavke so raj za deformirane celice in njihovo nenadzorovani rast, ki se razširijo pri ženskah v območje dojk, posledica je nastanek hormonsko odvisnega raka.

Poleg tega je naš limfni sistem prva postaja imunskega sistema. Če je le ta zamašen in počasen, smo lahko velikokrat bolni, utrujeni, imamo slabo prebavo, naš znoj ima specifičen vonj, se veliko potimo ali nič, urin ima značilen vonj in je bolj temne ali belkaste (kalne) barve, težko shujšamo, imamo celulit, maščobne obloge se lepijo okoli kritičnih delov, naša koža je brez tonusa,…

Je zelo pomemben faktor zdravja, večina se tega niti ne zaveda oziroma se zavedamo premalo. Sama priporočam veliko gibanja, ročno ali strojno limfno drenažo vsaj 1x mesečno, saj s tem limfni obtok pospešimo in redno še bolj intenzivno odstranjujemo strupe iz telesa.

Kaj je limfa in limfni obtok?

Limfni sistem je kot naša “kanalizacija” kamor odtekajo vsi strupi, vse škodljive stvari, ki jih telo ne potrebuje več ali jih nikoli ni! Je vzporedni sistem srčnemu obtoku, vendar se limfni sistem prepleta takoj pod podkožnim maščevjem ali tudi v njem. Za stimulacijo tega obtoka moramo biti ekstremno nežni!  Tekočina je bele barve, imenujejo jo tudi “bela kri”.

Brez čiste limfe, ki se nenehno pretaka po telesu, ne moremo biti zdravi, ne moremo biti polni energije, imeti dobre prebave, spati, se naspati, imeti gladke kože brez celulita, biti brez podočnjakov – to so najmanjše stvari, ki jih prinese zastal limfni obtok. Verjemite mi, povzroči vse najhujše kar si lahko sploh predstavljate!

Pravilno delujoče bezgavke in pravilen pretok limfe so osnova našega zdravja. Limfni sistem sestoji iz mreže mezgovnic, kapilar, bezgavk in izvodil, ki prečiščujejo strupene snovi in jih odpravljajo iz telesa.

Proces prečiščevanja je zelo temeljit, limfni sistem nenehno odstranjuje tujke, odmrle celice, bakterije, mikrobe itd,… Ko ga strupi popolnoma preplavijo, se zamaši s sluzjo (mukusom) in naš imunski sistem oslabi. Zato je nujno potrebno dreniranje limfne tekočine dnevno, tedensko in mesečno.

Kot preventiva in tudi kurativa se zelo priporočata strojna limfna drenaža, ki jo izvajajo v kozmetičnih salonih in lepotnih centrih ter vsekakor bolj intenzivna in kvalitetnejša ročna limfna drenaža celega telesa, ki jo izvajajo profesionalni limf terapevti. Privoščiti bi si jo morali vsaj enkrat mesečno, saj s tem pomagamo spodbuditi limfni obtok in mu omogoči nenehen pretok po telesu, kar pomeni zdravje.

Drugi dve možnosti, ki zgolj pomagata spodbuditi limfni obtok še dodatno, sta masaža trebuha in bezgavk ter suho ščetkanje telesa, ki vam ga bom predstavila. 

Za domačo uporabo, lahko limfno drenažo izvajate vsakodnevno doma – suho ščetkanje kože. Naj vas pa opozorim, da po limfni drenaži obvezno zaužijte več tekočine, saj boste le tako telesu pomagali, da čim prej izloči strupe in toksine iz organizma. Strupi in toksini se izločajo skozi pore, z znojenjem, urinom, blatom in pa tudi skozi mleko pri doječih mamicah, zato se tovrstni tretmaji v času dojenja in tudi nosečnosti odsvetujejo!!!

Nekaj dejstev o »beli krvi«

  • Limfa je kanalizacija našega organizma in če le-ta stoji, postaja naše telo podobno mestu, ki ga nikoli ne očistijo smeti.
  • Limfa je tudi prva postaja imunskega sistema  – če je čista, potem nas lahko varuje in prepreči, da se virusi in bakterije preselijo globlje v kri in celice. Filtrira vse, kar nam škoduje – a le če je pretočna in če deluje. Če ne deluje je raj za nastanek resnih zdravstvenih težav!
  • Težave z limfo se poleg težav z odpornostjo odražajo tudi v obliki celulita, edemov, podočnjakov, zastoja vode, problemov s kapilarami, bolečimi nogami, oteklimi nogami, težavam z hujšanjem, prekomernim potenjem,…
  • Med izvajanjem limfne drenaže tudi čim več pijte (2-3 litre/dan). Res bodite pozorni na količino vnosa tekočin. Privoščite si tudi koprivin čaj, ki je odličen diuretik. A z njim se vedno dela kura, ne uživa se ga vsak dan.
  • Bodite pozorni tudi na pretočnost svojih čustev, ne zadržujete jih, ne spregledujte jih. Pazite vse kar čutite in potem to konstruktivno uporabite, ali sprostite. Nič ne sme biti zadržano, ali potlačeno. Taoisti pravijo, da se ujeta čustva kažejo kot celulit.
  • Vsako jutro vam priporočam suho ščetkanje kože, ki jo izvajate redno 3 tedne in potem nadaljujete 3x tedensko. Pomaga pospešiti izločanje toksinov In strupov iz telesa in če boste po 14 dneh ščetkanja v svojem blatu zasledili sluz, pomeni da ste se začeli razstrupljati in to zelo učinkovito in pospešeno.

KONTAKTIRAJTE NAS!

Terapije & Masaže: 040 814 313 (Tina)

Kozmetične storitve: 040 229 866 (Polona)

Email:

 fiziz.tina@gmail.com

apolonijakster@gmail.com

Naslov: Sveti Duh 192, 4220 Škofja Loka

NA VSE TERAPIJE IN PREGLEDE SE JE POTREBNO PREDHODNO NAROČITI!

Cenik velja od 1.1.2020.

Veljavnost DARILNEGA BONA je 2 leti.

Obiščite nas na Facebooku!

Vse pravice pridržane! © 2020 Fiziz