SAMOMASAŽA NOSU, LIC IN BRADE ZA DOMAČO UPORABO

Nos, brez našega nosu bi težko živeli. Nos je del dihalnega sistema, ki zrak očisti, prefiltrira, ogreje in prav te male dlačice v nosu zadržijo nesnago. Proizvaja tudi temperaturo s katero zrak ogreje, in pa daje nam enega od zelo pomembnih čutil to je voh.

Na licih se nahajajo mišice prežvekovalke, brez katerih bi težko pregriznili in žvečili trde, bolj kompaktne zadeve, zato morajo biti le te sproščene. Na spodnji strani ličk, že na meji s spodnjo čeljustjo pa se včasih naredijo »žepki«, kot podbradek, nekateri imajo to bolj izrazito, drugi manj, nekateri imajo večje žepke drugi manjše. Sicer pa prav teli »žepki« kažejo stanje debeline denarnice J Večji so, debelejša je denarnica. Včasih se na spodnjem delu lic oziroma na meji s čeljustim sklepom, v višini ušes naredijo »vozlički«, zatrdline, območje boli, posvetite dodatno pozornost temu področju in ga dobro sprostite. Masaža brade in spodnje čeljusti je definitivno tudi potrebna. Z njo prekrvavimo celotni obraz in pa tudi podpradek.

Postopek samomasaže:

  1. Podrgnite 9x po obeh straneh nosnic gor in dol, vse do korena nosu.
  2. S kazalci obeh rok krožite po nosu gor in dol 12x.
  3. Na korenu nosu 9x s palci prstov močno podrgnite gor in dol. Predvsem se osredotočite na območje med obrvmi, kjer se navadno delajo gubice v obliki številke 1. Teh gub definitivno ne smemo imeti oziroma jih moramo odpraviti, ker si iz palače delamo garosnjero. Tam je območje 3 očesa – intuicija, kreativnost, čustva,… Tam so tudi jetra in shranjena jeza. To območje mora biti prehodno, odprto, brez blokad, da si ne omejujemo življenja in možnosti, da boljše vidimo in čutimo.
  4. Podrgnite pod nosom na območju nad ustnico. S palcem močno podrgnite 12x s tem si dvignete či ledvic in mehurja in okrepite reproduktivne organe.
  5. S celo dlanjo na obeh straneh krožno masirajte lica. V obe smeri 6 – 9x. s tem boste pospešili prekrvavitev in pa limfno tekočino.
  6. Osredotočite se na področje od nosu k ličkom. Tam se navadno naredijo gubice podobne kanalčkom. Močno s palci podrgnite gor in dol po teh kanalih. To so gube obupa, globje so, več je obupa. Tam se nahajajo tudi akupresurne točke proti glavobolu, vnetim & zamašenim sinusom, prehladom, zobobolu. Prste zataknite pod lično kostjo in pritisnite – občutili boste nenavadno ampak prijetno bolečino. Zadržite pritisk in popustite – ponovite 6x.
  7. Ob koncu lic, že skoraj pri ušesih pa se nahajajo mišice prežvekovalke. Dobro jih premasirajte s krožnimi gibi v obe smeri 9x.
  8. Brado gladite proti vratu in krožno masirajte, za konec pa s palcem podrgnite pod spodnjo čeljustjo – v smeri od brade proti ušesom, ponovite 9x.

Za samomasažo uporabite kvalitetno olje in pri tem uživajte!

KONTAKTIRAJTE NAS!

Terapije & Masaže: 040 814 313 (Tina)

Kozmetične storitve: 040 229 866 (Polona)

Email:

 fiziz.tina@gmail.com

apolonijakster@gmail.com

Naslov: Sveti Duh 192, 4220 Škofja Loka

NA VSE TERAPIJE IN PREGLEDE SE JE POTREBNO PREDHODNO NAROČITI!

Cenik velja od 1.1.2020.

Veljavnost DARILNEGA BONA je 2 leti.

Obiščite nas na Facebooku!

Vse pravice pridržane! © 2020 Fiziz