REGENERACIJSKE AKUPRESURNE TOČKE

Spodaj je naštetih nekaj najboljših, najdragocenejših, najmočnejših akupresurnih točk. Vsak dan si izberite eno ali dve in jo stimulirajte. Stimulirajte jo tako, da nanjo pritiskate s palcem in jo masirate v smeri urinega kazalca, kar pomeni, da energijo dodajate in jo aktivirate. Katera izmed točk vas lahko boli, bolečina vam bo lahko neznana, ker je malce drugačna in to je tudi znak, da ste na pravem mestu. Stimulirajte jih vsaj 3 minute na obeh straneh telesa, saj so parne. Masirajte, aktivirajte, regenerirajte svoje telo!

Lung 7 »MAMA«

Toča se nahaja dva palca pod kostjo na notranji strani zapestja. Obnavlja in hrani JIN energijo v telesu – torej maternico, jajčnike, prsi, odpravlja celulit, limfne zastoje,… Neguje pljuča in ščitnico, regenerira DNK. Idealno jo je masirati v času pred zanositvijo, med nosečnostjo in po porodu. Zmanjšuje pa tudi vse težave povezane z (pre)menopavzo.

SI 3 »OČE«

Točka se nahaja na zunanji strani zapestja, približno dva palca pod mezincem, ko stisnemo dlan v pest, je točka tam, kjer se pokaže bela koža. Stimulira YANG energijo v telesu, vitalnost, vzpostavitev idealne telesne teže, libido, aktivnost, živčevje, možgane, odstranjuje čustvene in fizične blokade/bolezni.

BL 23 »VRATA ŽIVLJENJA«

Točka se nahaja med drugim in tretjim ledvenim vretencem. Aktivira in regenerira naše zdravje, lepoto, moč in mladostnost. Uravnava spolne hormone: estrogen, testosteron, in progesteron, hormone nadledvične žleze (adrenalin, kortizol, DHEA). Krepi zdravje ledvic, reproduktivnih organov, malih možganov in jeter. Regenerira celotno telo in pomaga topiti odvečne maščobe oblogice.

GV 26 »ZLITJE«

Točka se nahaja v žlebiču nad ustnico. To je stičišče moške in ženske energije, temena in presredka, aktivnosti in sproščenosti, zdravja in dolgoživosti, modrosti in intuicije, plodnosti in regeneracije, spolnosti in ustvarjalnosti. Zelo močna regeneracija rodil in možganov. V ravnovesje pa spravlja prav vse hormone našega telesa. Pozor, točka ni parna.

SP6 »KRIŽIŠČE TREH CEST«

Točka, kjer se srečajo ledvični, vranični in jetrni meridian. Odpravlja težave z menopavzo, uravnava hormone, odpravlja vaginalne težave in topi celulit. Pozor! Ne sme se je stimulirati v osmem in devetem mesecu nosečnosti!!!

KI1 »IZVOR ŽIVLJENJA«

Točka se nahaja na stopalu, tik pod stikom blazinice palca in ostalih prstov. To je izvor naše vitalnosti, čustvene stabilnosti, prizemljenosti in sposobnosti spopadanja z vsem, kar nam pride na življenjsko pot. Točka krepi ledvica, reproduktivne organe, kosti, kostni mozeg, lase in zobe.  Stimulira hormon DHEA, regenerira nadledvične žleze, epifizo, hipotalamus ter hipofizo. Oziroma umirja in regenerira stresno HPA os.

GB20 »VETERNA RIBNIKA«

To sta tisti dve luknjici na vrhu vratu, kjer se konča lobanja, na okcipitalu. Krepi imunski sistem in ga stimulira, prekrvavi male možgane in regenerira živčevje celotne hrbtenice. Prav tako regenerira hipofizo in hipotalamus. Regulira pa tudi insulina.

TW 17 »BUDA«

Točki se nahajata na ušesnih mečicah. Uravnava spolne hormone, hidrira kožo, vrača energijo v vse organe in jih polni, deluje pomlajevalno, vzpostavlja optimalno telesno temperaturo in aktivira trodelni grelec.

GV 20 »STIŠČIŠČE STOTIH SREDIŠČ«

Točka se nahaja na temenih. Preprečuje in odpravlja migrene, vročinske napade v menopavzi, epilepsijo, skrbi za cirkulacijo in regeneracijo možganov, preprečuje demenco, mili Alzheimerja, povečuje sposobnost pomnjenja in koncentracije. Pozor, točka ni parna.

CV 6 »MORJE ENERGIJ«

Točka se nahaja dva prsta pod popkom. Proizvaja in uravnava vse spolne hormone in tudi stresne hormone. Odpravlja bolečine v hrbtenici, topi celulit, odpravlja limfne zastoje in impotenco, obnavlja energijo ter vzpostavlja vsesplošno cirkulacijo. Pozor, točka ni parna.

KI6 »SPALNA TOČKA«

Točka se nahaja na notranji strani gležnja pol palca pod sredino sklepa in pol palca nazaj proti peti. Uravnava telesno temperaturo, umirja čustva, pomaga aktivirati proizvodnjo melatonina, umirja kortizol, zato jo je najbolje stimulirati pred spanjem.  

LV 3 »NAJVIŠJI VAL«

Točka se nahaja en prst razdalje nad stičiščem palca in kazalca na stopalu (med 1 in 2 členkom). Pomaga jetrom, da odvržejo vse strupe, spodbuja topljenje odvečnih maščob, stimulira presnovo, skrbi za hipotalamus in nadledvično žlezo, uravnava kortizol in hormon DHEA, omili bolečine, blaži artritis, pomaga odpravljati glavobole, težave s prebavo, slabost, napade lakote, menstrualne krče, PMS, napetost v prsih.

KONTAKTIRAJTE NAS!

Terapije & Masaže: 040 814 313 (Tina)

Kozmetične storitve: 040 229 866 (Polona)

Email:

 fiziz.tina@gmail.com

apolonijakster@gmail.com

Naslov: Sveti Duh 192, 4220 Škofja Loka

NA VSE TERAPIJE IN PREGLEDE SE JE POTREBNO PREDHODNO NAROČITI!

Cenik velja od 1.1.2020.

Veljavnost DARILNEGA BONA je 2 leti.

Obiščite nas na Facebooku!

Vse pravice pridržane! © 2020 Fiziz