SAMOMASAŽA OBRAZA ZA DOMAČO UPORABO VSAK DAN

Naš obraz je odsev naše notranjosti. Naša koža je rezultat delovanja naših organov. Naša koža nam pove kako smo zdravi, uravnovešeni oziroma kako smo zakisani, zastrupljeni in »umazani«.

Poglejte se v ogledalo in preverite in locirajte, kje imate težave s kožo, kakšne so te težave. Poglejte kje imate kožo mastno, suho, izsušeno, aknasto, pigmentne pike oziroma področja, rane,… Potem pa se še dobro poglejte in preverite kje so se vam začele pojavljati gubice ali kje jih imate, koliko jih imate in kako zelo globoke so.

Vse to kaže na delovanje in stanje vaših notranjih organov. Naj vam povem, da se iz obraza lahko prebere in razbere vse. Oblika nosu, oči, ličnic, ustnic, žlebiča, vek, las, lasne linije, brade,…in tudi vsaka guba ima svoje pomen in ni le naključje, da je nastala ravno tam in tudi kako globoka je ni. Zato je branje obraza zelo zanimivo in seveda zelo priročno :-).

Zemljevid obraza

Videz našega obraza je osnova za prvi dober vtis, ki si jo opazovalec izoblikuje. Dober pretok čija (energije = chi = či) daje obrazu privlačno osebno energijo. Če ga boste masirali, bo koža sijoča in žareča in seveda tudi bolj mladostnega videza. To je najbolj učinkovit lepotni neinvazivni postopek, ki si ga lahko privoščite sami doma, vsak dan, brezplačno. Ko masirate obraz je dobro, da se zavedate številnih mišic, ki so na njem.

Mnogo meridianov poteka čez obraz ali pa se v njem celo zaključijo, povezujejo številne organe in telesne dele s predeli obraza. Ko se na meridianih ustvarijo zamaški, to prekine nemoten pretok energije in povzroči slabo prekrvavitev, kar oslabi pravilno in zdravo delovanje povezanih delov med seboj. Če so meridiani polni blokad, zato naša koža in počutje ne morata biti sijoča in zdrava. Samomasaža obraza pa odpravlja zapore ter izboljšuje zdravje organov in drugih predelov.

Postopek Samomasaže obraza

 1. 6-9x si obrišemo čelo z ene strani na drugo, pri tem pa izmenjujemo roki.
 2. Obrišemo osrednji del obraza od obrvi do konice nosu – gor in dol, levo – desno.
 3. Obrišemo spodnji del obraza od nosu do brade. Izmenično uporabimo obe roki, obrišemo iz ene strani na drugo ter nato navzgor in navzdol.
 4. Obrišemo obraz gor in dol, kot bi se umivali .
 5. Vse ponovimo 6-9x
 6. Z 2 in 3 členkom dlani masirajte čelo, od znotraj navzven, od sredine proti sencam – 12x na vsaki strani.
 7. Z 2 in 3 členkom masirajte pod očmi, od znotraj navzven – 12x na vsaki strani.
 8. S prsti masirajte sence, to vas bo dodatno sprostilo.
 9. S prsti podrgnite po čelu  – od sredine do senc (v različne smeri), na vsaki strani 10 – 20x. Ne bodite nežni. Če kje začutite bolečino, masirajte dokler ne bolečina ne popusti.
 10. S kazalcem in palcem ali dlanjo masirajte ličnice navzgor, vlecite od brade proti očem. Ponovite na vsaki strani 9x.
 11.  Masirajte krožni s palcem & kazalcem na področju tretjega očesa. Pritisnite močno, v vsako stran krožite 6-9x.

Če na kakšnem predelu začutite pod prsti zatrdlino, manjšo bulico, vozličke, pesek, bolečino, … Masirajte, pritiskajte dokler bolečina oziroma zatrdlina pod vašimi prsti ne izgine. Ker se to morda ne bo zgodilo po prvi samomasaži, vztrajate vsak dan in se dodatno posvetite mestu, kjer so težave. Poglejte na obrazni zemljevid kateri organ je lociran kot refleksna cona na obrazu, kjer imate težave, ker to pomeni, da imate težave tudi s tem organom. Po masaži veliko pijte in za samomasažo uporabite kvalitetno olje.

Redna samomasaža vam bo prinesla odlične rezultate, ki se ne bodo kazali le na vašem obrazu, ki bo poln, svež, prerojen in pomlajen, ampak boste s tem vplivali na vaš celoten organizem in vaše celostno zdravje  fizično in tudi psihično.

Predvsem pa uživajte v razvajanju! 🙂

KONTAKTIRAJTE NAS!

Terapije & Masaže: 040 814 313 (Tina)

Kozmetične storitve: 040 229 866 (Polona)

Email:

 fiziz.tina@gmail.com

apolonijakster@gmail.com

Naslov: Sveti Duh 192, 4220 Škofja Loka

NA VSE TERAPIJE IN PREGLEDE SE JE POTREBNO PREDHODNO NAROČITI!

Cenik velja od 1.1.2020.

Veljavnost DARILNEGA BONA je 2 leti.

Obiščite nas na Facebooku!

Vse pravice pridržane! © 2020 Fiziz