SAMOMASAŽI OČI ZA DOMAČO UPORABO

Naše oči vsak dan delajo, veliko – gledajo ta svet, vse procesirajo in da mi dejansko določeno zadevo vidimo, se zgodi pravi mali čudež – oziroma v resnici pa je to zelo zapleten sistem, ki ni niti malo preprost. Se pravi naše očke so čudeži, zato jih moramo negovati in skrbeti zadnje. Vsi računalniki, televizije, telefoni, itd… vse to utruja naše oči, jih rabi, zato je zelo pomembno, da jim namenimo veliko pozornosti. Predvsem pa tisti, ki slabo vidimo ali imate pogosta vnetja in druge težave, moramo še toliko bolj skrbeti zase in svoj vid.

Oči so okna duše. Povezane so s celotnim živčevjem, zaradi česar so še posebej pomembne. Oči morajo biti oziroma najbolje, če so polne in svetleče. Predstavljajo inteligenco. Če sta šarenica in beločnica jasno ločeni, potem je to znak pozitivnega očesa. Če je šarenica sijoča, potem je to zelo ugodno. Oči morajo imet izgled aktivnosti in živahnosti. Starodavniki so naše oči poimenovali “kristali v jutranji rosi”.

Tudi določene zdravstvene težave se kažejo skozi oči – npr. tiste ki vključujejo srce – modri krog okoli šarenice namiguje na srčne zdravstvene težave. Pod očmi najdemo “palačo otrok”, ki napoveduje stanje otrok in odnosov med starši in otroci. Temni in zabuhli podočnjaki ali kakšne druge napake govorijo o slabi povezavi z otroki. Prav tako podočnjaki, odvisno od točne lokacije, lahko nakazujejo na težavo z želodcem, jetri ali ledvicami.

Različni predeli oči so povezani z različnimi organi v telesu, zato razkrijejo zdravje celotnega organizma. Že samo s pozornim pogledom vanje lahko razberete, kateri organi so slabotni ali polni strupenih snovi. V današnjem času večina ljudi vsakodnevno maximalno napreza svoje oči  z gledanjem v računalnik, tv, mikroskope,…kar povzroča dodatno odtekanje energije. Z masiranjem oči bomo vitalne organe ponovno napolnili z energijo in jih okrepili.

Postopek Samomasaže oči

1.) Zaprite oči. S konicami prstov nežno masirajte očesni zrkli preko zaprtih vek. Zaokrožite 6-9x v smeri urinega kazalca in potem še v drugi smeri.

2.)    Nato nežno masirajte okoli oči 6- 9x v obe smeri urinega kazalca.

3.)    Če začutite boleča mesta, masirajte dokler bolečina ne izgine.

4.)    Posebej se posvetite zunanjim in notranjim kotičkom očesa. Pritisnite od 6-9x v vsakem kotičku.

5.)    Naredite ogromne kroge v območju oči – pod vekami (tam kjer so navadno podočnjaki) okrog čez obrvi od 6-9x v obe smeri urinega kazalca. Ne bodite preveč nežni, pritisk naj bo kar močan.

6.)    Povlecite veki, da boste povečali pretok energije. S palcem in kazalcem nežno uščipnite in povlecite veki stran od zrkel, nato jih spustite, to naredite 6-9x.

7.)    Poščipajte obrvi od notranjih kotičkov k zunanjim.

8.)    Masirajte očesni jamici, tako da pokrčite kazalce in s spodnjim delom drgnite zgornje in spodnje kosti jamic 6-9x.

9.)    Nato se potrudite in potočite solzico, kar bo okrepilo vaše oči in očesno energijo.

11.) Drgnite dlan ob dlani dokler se ne segreje. Oči zaprite in očesni jamici pokrijte z njimi. Občutite toploto in to je vaša energija! 6-9x zaokrožite z zrkli, najprej v smeri urinega kazalca in nato še v nasprotni smeri.

12. Na zgornji sliki so locirane akupresurne točke. Lahko jih stimulirate s tem, da na njih pritisnete in pritisk na vsaki točki držite 1-2 minutki.

Uživajte 🙂

KONTAKTIRAJTE NAS!

Terapije & Masaže: 040 814 313 (Tina)

Kozmetične storitve: 040 229 866 (Polona)

Email:

 fiziz.tina@gmail.com

apolonijakster@gmail.com

Naslov: Sveti Duh 192, 4220 Škofja Loka

NA VSE TERAPIJE IN PREGLEDE SE JE POTREBNO PREDHODNO NAROČITI!

Cenik velja od 1.1.2020.

Veljavnost DARILNEGA BONA je 2 leti.

Obiščite nas na Facebooku!

Vse pravice pridržane! © 2020 Fiziz