SUHO ŠČETKANJE KOŽE

Suho ščetkanje kože je eden od najboljših načinov, da očistimo celoten limfni sistem. Poleg tega, da ščetkanje stimulira naš limfni obtok, zelo spodbudno deluje tudi na površinsko cirkulacijo kože in okrepitev ter odpornost telesa.

Tradicionalna Kitajska različica te metode uporablja tudi suha vlakna iz tako imenovane » svilena buče«. Na Vzhodu znane kot pluta, vendar so se krtače iz naravnih ščetin izkazala za najbolj učinkovite. Krtača naj ima dolg ročaj, mehke naravne ščetine in naj bo vedno shranjena na suhem.

Kdaj se ščetkati?

Ščetkanje kože izvedemo samo enkrat na dan, najbolje, da to naredimo takoj zjutraj, ko vstanemo saj nam vzame le nekaj minut. Če imamo občutek da bomo zboleli ali da smo že bolni ter da se počutimo utrujene, izčrpane, zastrupljene se lahko krtačimo tudi dvakrat dnevno.

Kako naj krtačim/ščetkam svojo kožo?

Ščetkamo se po goli koži, katera mora biti medtem popolnoma suha.Vedno začnemo na desni strani telesa.

S krtačo podrgnemo enkrat ali dvakrat v isto smer in to vse površine telesa, razen obraza. Ne delamo si pilinga, masaže ali krožnih gibov s krtačo, saj bi s tem lahko poškodovali kožo, nehote zaprli limfne poti ali pa zmanjšali učinkovitost suhega ščetkanja. Enostavno »pometamo« s krtačo telo – kožo z dolgimi, nežnimi in gladkimi potezami. Gibi naj bodo usmerjeni v smeri debelega črevesa (trebuha).

Npr. roke krtačimo od dlani proti ramam, noge od stopal do bokov, vzdolž hrbta in trup do zadnjice, od vratu in čez ramena. Že po nekaj dneh boste lahko opazite rezultat – želatinasto sluzasto snov v blatu, ki je strupena limfa, katera se izloča skozi vaše debelo črevo.

Da boste očistili limfni sistem, ščetkajte telo približno tri mesece vsak dan. Nato bo dvakrat na teden dovolj, da bo vaša limfna pot čista in pretočna, kar vam bo omogočalo, da bo vaš organizem dobro deloval in opravljal svoje naloge.

Če bi se spet počutili slabo morate obvezno nadaljevati s ščetkanjem. Da bi pospešili razstrupljanje in čiščenje svojega limfnega sistema ter ga ohranili pretočnega vam priporočamo tudi reden mesečni obisk terapevta, ki izvaja profesionalno ročno ali strojno limfno drenažo.

KONTAKTIRAJTE NAS!

Terapije & Masaže: 040 814 313 (Tina)

Kozmetične storitve: 040 229 866 (Polona)

Email:

 fiziz.tina@gmail.com

apolonijakster@gmail.com

Naslov: Sveti Duh 192, 4220 Škofja Loka

NA VSE TERAPIJE IN PREGLEDE SE JE POTREBNO PREDHODNO NAROČITI!

Cenik velja od 1.1.2020.

Veljavnost DARILNEGA BONA je 2 leti.

Obiščite nas na Facebooku!

Vse pravice pridržane! © 2020 Fiziz